Новини

Следят тировете край Узунджово с видеонаблюдение 24 часа

Да проверят как работи буферния паркинг днес на инспекция на терен бяха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, директорът на ОДМВР Хасково ст.комисар Ангел Цанков и директорът на Областното пътно управление Радостин Ламбрев. Те се запознаха с организацията, осигуряваща реда при престоя и преминаването на паркинга, както и санитарно-битовите условия на шофьорите.

Областният управител изтъкна, че на водачите са осигурени храна и 30 химически тоалетни. Терена е под 24-часово видео наблюдение и всеки влизащ ТИР се дезинфекцира.

По данни на полицейския директор Ангел Цанков, от старта на буферния паркинг до вчера, полицейските екипи са съпроводили до бившето летище 2551 товарни камиона, а до ГКПП „Капитан Андреево” – 2632 ТИР-а. В охраната и съпровождането на ТИР-овете са ангажирани около 70 полицая и служители на ТОЛ и ДАИ. на бившето летище няма регистриран нито един криминален инцидент.

72 турски ТИР-а все още престояват на паркинга, поради нежелание от страна на Турция да бъдат допуснати. За разрешаването на проблема са се заели МВР и Министерство на външните работи.

Още подробности от областния управител Стефка Здравкова в звуковия файл в секцията Аудио новини