Здраве

Сложете Алое вера в дома си, за да спите

Ако сутрин се събуждате толкова уморени, колкото сте били предишнатa вечер, някое от тези растения може да ви помогне да спите по-добре.

Алое вера

Растението отделя кислород през нощта, а това може да помогне за намаляване на тревожността и стреса, както и и да подобри съня ви.

В листата на това растение се съдържа гел, който е богат на полезни вещества – витамини, минерали, ценни аминокиселини, протеини и много други. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището „растение чудо“.

Палма Арека

Родът Арека наброява около 55 вида, които са разпространени в тропическа Азия, на островите от Малайския архипелаг, в Нова Гвинея и Австралия. Растението пречиства въздуха и премахва токсините и въглеродния диоксид.

Бенджамин

Бенджаминът е предпочитан основно заради красивата и гъста, подобна на дръвче корона. Унищожава микробите и премахва повече от 70% от вредните вещества във въздуха.

Сансевиера

Това вечнозелено растение от семейството на аспарагуса е добро за дихателната и имунната система. Намалява главоболието и регулира кръвното налягане.

Папрат Бостън

Растението е богато на етерични масла, флавоноиди, както и други полезни вещества. Те са добър регулатор на нервната система и ще ви помогнат да се справите със стреса и безсънието./zdrave.to/