БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Служител на училище зове деца към антибългарски призиви

Скандално видео с антибългарски призиви изтече в социалната мрежа. На кадрите се вижда неприемливо поведение на портиер във врачанско училище. Мъжът е излъчвал на живо в тик ток от работното си място, като снимал ученици без разрешение от родителите им и ги карал да скандират „Да живее Македония“. След сигнали подадени в полицията, органите на реда са го задържали.

„Това, което мен ме шокира е, че са заснети ученици без разрешението на техните родители и има опит за въвличане на малолетни в скандиране на някакви идеологически лозунги. До сега никога не е заявявал политически пристрастия, нито е изповядвал някаква идеология и това също много ме изненада и този инцидент е доста неприемлив за служител в една образователна институция“, каза Снежанка Каменова – дир. на СУ „Никола Войводов“, Враца.

По думите на директора на средното училище Снежанка Каменова самата тя разбрала за случващото се в неделя по обяд.

„Вчера по обяд бях информирана от колежка, че в социалните мрежи се върти клип, в който присъстват ученици и се намесва името на нашето училище. Изпратиха ми линк, изгледах видеото и бях шокирана от това, което видях“, обясни директор Каменова.

Във видеата охранителят си позволил да заснеме и учители, без тяхно знание. Мъжът е служител от близо година и половина в училището.