Коментари

Сл. Василев: Само най-озверелите за власт политици могат да допуснат вандалщината

Вие сте позор!

Режат Паметника на съветската армия с флекс! Режат момумента на парчета и снимат как кранът гордо го обезчленява. Парче по парче.

Вандалската проява, на която станахме свидетели тази нощ предствлява абсолютният връх на интелектуалната нищета, на духовното осакатяване и повсеместното падение на цял един народ!

Аплодираната сцена е апотеоз на деградацията. Масовото оглупяване достига умопомрачителни измерения, което, започвам да си мисля, цели да превърне държавата ни в територия, в която хората са загубили всякакви рефлекси за самосъхранение, и с охота приемат да биват ограбвани от миналото си. За да не помнят кои са и от къде са дошли. За да ни чертят бъдеще такова, каквото намерят за угодно.

Вие, споделящите снимките по-долу, сте до такава степен духовно и интелектуално осакатени, че не можете да вникнете във факта, че миналото има контекст, значение и е абсолютно необходимо за съхранението на един народ, като такъв.

Вие сте позор!

Само най-озверелите за власт политици могат да допуснат подобно кощунство с идентичността на цяла една нация! Елитът ни се превърна в конюнктурна, безгръбначна материя, която има интелектуална давност колкото органичния продукт, който произвежда всеки ден.

Вие сте позор!

Кардите са белег на най-посредствени времена, в които едни хора намират за правилно да унищожават страници от миналото на цял един народ, който на два пъти пред изминалия ХХ-ти век е бил пред реална заплаха от физическо, национално всеобщо изчезване от картата, а днешните паркетни лъвове скачат от радост защото флексът реже миналото им, което самите те не могат да осмислят!

Вие сте позор!

От интелектуалната ви склероза няма да последва пренаписване на миналото, а ще последва още една срамна страница за жалката ни държава, която ще трябва да преглъщаме с погнуса. Никой няма да помни иметната на тези, които скачаха днес, но всички ние ще трябва да преглъщаме срама, че сме позволили поредно пренаписване или изтриване. Защото никой никога няма да забрави, че Паметникът беше там, а всички ще помнят, че го свалихме!

Вие сте позор!

Конюнктурният прочит на деня не съответсва на възприятията ви за добро и зло и решението не е в друго, а във флекса! Като най-осакатените хора, които режат желязо, за да се препитават. Вашият глад не е физически, той е духовен и вие пак режете с флекса!

Вие сте позор!

Колко точно трябва да сте загубили представа за времето и пространството, че да не можете да се погледнете в огледалото и да видите обаза, който се показва? Образът на политик и общественик, който сутрин, обед и вечер обяснява, че “Шенген” е връхът на политическото достижение на един народ!

Вие сте позор!

Погнусен съм от Вас! Държавата ни се оказа поверена на безотговорни към кръвта и паметта на цял един народ. И същите тези си играят с нея под носа ни! И изпълнителната власт, и мнозинството в парламента и Столична община сте този позор!

Никога не съм се чувствал толкова погнусен и изцапан!

Коментарът е на политолога Слави Василев и е публикуван във Фейсбук