Здраве

С какъв чай да борим кашлицата

Пиенето на горещ чай е полезно при кашлица, защото овлажнява лигавицата. Горещата пара помага за отваряне на носните и бронхиалните пътища, а топлата течност е мехлем за болки в гърлото и кашлица.

Зелен чай

Зеленият чай е пълен с биоактивни растителни съединения, които имат противовъзпалителни и антибактериални свойства. Това го прави отличен избор за чай за лечение на кашлица и причините за нея.

Чай от лайка

Чаят от лайка често насърчава съня и релаксацията, а също така може да помогне при кашлица. Това се дължи на специалните свойства на съединенията от лайка, които се борят с инфекциите и възпаленията.

Чай от корен от женско биле

Коренът от женско биле се използва широко в традиционната китайска медицина от векове.

Ментов чай

Ментовият чай е друг чудесен вид чай за кашлица. Той се бори с инфекциите на синусите и подобрява симптомите на настинки.

Чай от корен на алтея

Проучванията показват, че коренът от алтея има терапевтичен ефект при кашлица, особено като успокояващо средство за възпалени тъкани.

Чай с мащерка

Проучване е установило, че консумацията на мащерка с бръшлян значително намалява тежестта на кашлицата.

Чай от джинджифил

Джинджифилът е друга лесно достъпна съставка, която се използва от векове за лечение на кашлица, особено под формата на чай. Действа като стимулиращо отхрачващо средство, помагайки за разреждането на слузта и изхвърлянето й от белите дробове.

Чай от бъз

Бъзът е честа съставка в някои сиропи за кашлица и е отличен източник на растителни съединения. Установено е, че е ефективно противовъзпалително и е потенциално ефективно при лечението на респираторни заболявания.

Чай от евкалипт

Някои билки помагат за отваряне на дихателните пътища, което може да облекчи свиващата се кашлица. Евкалиптът е един пример.

Добре е да подслаждате чая си с мед.