КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

С такъв външен министър, врагове не ни трябват

Още един министър от новото правителство на България се изложи подобаващо. Външният ни министър – Теодора Генчовска. Госпожата предложи България да охранява небето на Северна Македония. Да кажеш, че това е политически идиотизъм е малко. България не може сама да се справи с охраната на собствените си гриници, но правим популистки и идиотски изказвания.

Външният министър, от ИТН, е лицето на една държава. Генчовска би трябвало добре да знае, че от Испания и Нидерландия ще ни пращат военни да ни пазят, тъй че можеше да спести тези глупости.

От друга страна, как България да помага на македонците? Може би с чертежите на самолети дето са в САЩ?

Определено с изказването си Теодора Генчовска накара доста българи да се срамуват да кажат откъде са.  

Айнщайн май ще се окаже много прав като казва, че Вселената и глупостта нямат граници, въпреки че за първото и той не е сигурен.

Помислих си, че вече сме видяли най-голямото падение на политическия ни „елит“. Оказва се, че това е било само прелюдия към нещо още по-нелепо.

На теория тази трябва да е дипломат. Но явно женицата не си дава сметка за последствията. Явно през ум не и минава, как ще се разчетат думите й от Сърбия, където безспорно ще отчетат като военно предизвикателство. Точно каквото прави НАТО в Украйна спрямо Русия.

Така става, когато устата работи по-бързо от ума. С такъв външен министър, врагове не ни трябват.