Спорт

Трима от БФС заведоха дело срещу вписването на Михаил Касабов

Адвокатът по спортно право Георги Градев, който обяви, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз, съобщи в профила си във Фейсбук, че трима от членовете на Изпълкома на организацията са завели дела в Софийския градски съд срещу вписването на Михаил Касабов като временен президент на мястото на подалия оставка Борислав Михайлов.

Според Градев Емил Костадинов, Румян Вълков и Димитър Георгиев са входирали дела през миналата седмица, с които да се саботира провеждането на Конгреса на 15 март, на който да бъде избран нов президент на Съюза.

Ето какво написа Градев в социалните мрежи:

„Трима членове на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз обжалват вписването на Михаил Касабов като президент, за което те самите гласуваха.

Докато ние с Димитър Бербатов обикаляхме телевизионните студиа и обяснявахме във Фейсбук, че има риск някой съратник на бъдещия затворник Борислав Михайлов да обжалва вписването на Михаил Касабов като президент на БФС, това вече е било факт, а ние с Димитър се оказахме прави!

Имената на наглеците, които искат Михайлов да остане на власт, след като се обжалват решенията на предстоящия конгрес на БФС на 15 март (такъв е планът, защото нямат аватар), са:

– Емил Костадинов – обжалвал на 18 януари (т. дело 124/2023 на СГС, съдия Петя Георгиева);

– Румян Вълков – обжалвал на 19 януари (т. дело 135/2023 на СГС, съдия Весела Трайкова Живкова Офицерска);

– Димитър Георгиев – обжалвал на 19 януари (т. дело 138/2023 на СГС, съдия Нели Алексиева).

По делото на Костадинов има разпореждане, с което делото е оставено без движение (явно не си е написал грамотно исковата молба; той е известен с грамотността си).

Така съдбата на предстоящия конгрес е в ръцете на три достойни жени – съдии в СГС. Разчитаме на тяхната експертиза и морал. Нека да знаят, че обществото знае техните имена и ще следи за тяхната работа под лупа.

А за жалбоподателите и Михайлов само съд и затвор. Никаква милост!“/БНР/