НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Убийство в лагера в Харманли, има задържан/АУДИО/

Сириец е намушкал с нож свой сънародник в лагера в Харманли. Извършителят е арестуван. Вече са започнали разпити пред съдия по случая.

Убитият е на 21 години и е имал хуманитарен статут. В понеделник вечерта около 20 часа между него и 35-годишен сириец възниква словесен скандал заради съобщение в Уатсап. В двора на лагера по-възрастният започнал да налага с пръчка сънародника си, а след това го пробол с нож смъртоносно.

От РПЦ Харманли подали сигнал на тел. 112 и поискали помощ от полицията. Зам.-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев обясни, че 35-годишният сириец е бил кандидат бежанец и вече е арестуван за 72 часа. По думите на държавния обвинител са направени 4 огледа.

Ето какво още каза Делчо Лавчев:

Директорът на полицията Чавдар Георгиев съобщи, че след получаване на сигнала е започнала издирване на извършителя, тъй като той не е останал в лагера. Малко по-късно е бил задържан, но не беше уточнено точното място.

До момента са разпитани 6-7 свидители. Пред разследващите задържаният е заявил, че той е действал при самоотбрана. Вече е назначена ДНК експертиза на ножа, аутопсия и е извършено разпознаване. Чавдар Георгиев уточни, че в момента в лагера има около 1 200 обитатели.

Оказва се, че има пробив в охраната на лагера, защото починалият не е имал право да влиза в лагера.