НовиниСпорт

Хасково отличи най-добрите си спортисти за 2020 година

Лекоатлетката Лили Стойчева е Спортист на 2020 г. в Хаскаво в категорията мъже и жени. Първи в класацията при юношите и девойките е боксьорът Емирджан Мехмед. Това стана ясно тази вечер на церемонията в зала „Дружба“.

Отбор на годината при мъжете и жените е бадминтон клуб „Хасково“. А при юношите и девойките е тимът на клуб по аеробика „Мега спорт“ .

Треньор на годината е Младен Сталев от боксов клуб „Хасково“.

Състезателят по автомобилизъм и организатор на състезанието „Затворен маршрут“ в Хасково Иван Бакърджиев дари паричната си награда за десетото място в класацията при мъжете за болно дете. Той връчи и купа от федерацията по автомобилизъм на кмета Станислав Дечев.

„Искам да ви благодаря, че въпреки тежките условия, вие не спряхте да побеждавате. Благодаря ви, че ни карате да се гордеем с вашите успехи, защото те са успехи на Хасково“. С тези думи кметът на общината Станислав Дечев се обърна към най-добрите спортисти на Хасково за 2020г. „Сигурен съм, че хубавото за спорта в Хасково тепърва предстои. До няколко седмици започваме ремонта на стадион „Младост“ – полагането на зеленото покритие на футболния терен, а до края на годината, се надявам, че ще успеем да ремонтираме и лекоатлетическата писта. Другият обект, който съм си поставил за цел да изградим – това е новият спортен комплекс на ул.“Панорама“. Там ще бъде изграден закрит плувен басейн, спортни игрища за волейбол, футбол и зали за различни видове спорт“, съобщи кметът Станислав Дечев. Той пожела на всички да бъдат преди всичко здрави и да продължат със същата любов и енергия да побеждават, за да радват Хасково.

снимки: община Хасково и Христо Тотев