НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Хората от „Кенана“ искат от Георги Иванов канализация и ПУП

Георги Иванов и кандидати за общински съветници от неговата листа се срещнаха днес с жители от най-голямата вилна зона на Хасково „Кенана“.

Обсъдени бяха най-важните проблеми, които хората споделиха: липса на канализация и подробен устройствен план, което възпрепятства бързото проектиране и изграждане на нужните им жилищни сгради. Изграждането на уличната мрежа и съответната инфраструктура е друг акцент в проведените разговори, както и липсата на контейнери за смет в по-отдалечените райони.

Всички тези проблеми са залегнали в управленската програма на Георги Иванов, който обеща тяхното бързо решаване, като се започне с поетапно изграждане на нужната канализация, както и асфалтиране на проблемните улици.

Кандидатът за кмет се ангажира и с друг важен момент, а именно адекватно съдействие от общината по възникнали казуси по §4 от ПЗР на ЗСПЗЗ, в т.ч. свикване на комисия в кратки срокове при поискване от заинтересовани страни за отстраняване на грешки в плана на новообразуваните имоти.

„Досега съм обиколил голяма част от селата на територията на община Хасково и за съжаление това е поредното, в което проблемите са останали нерешени. Днес се срещнах с жителите на село Динево, за да науча за проблемите им. Бях в с. Подкрепа и разговарях с някои от жителите.

‼️Едни от основните проблеми, с които се сблъскват хората от селото, са периодичната липса на вода и липсата на канализация.

👉Казусът с водата можеше да бъде решен преди 15 години, но така и не са предприети мерки и всички ние страдаме от това.

‼️Хората се оплакаха също от занемарения гробищен парк, липсата на читалище, както и от окаяното състояние на улиците.

✔️Всички тези проблеми трябва и ще бъдат решени!

Уверих ги, че ще работя за това.

Отново поговорихме и за транспорт и инфраструктура. На срещата разясних и управленската си програма, като акцентът беше върху възможните решения на проблемите на селата в община Хасково.

Проблем в селото, както и на много други места е водата. Ниското налягане и лошото качество затрудняват елементарни битови нужди.

🗣Жителите на село Динево споделиха, че няма редовни автобуси и се оплакаха от липсата на работни места. Най-големият проблем е мостът, който има спешна нужда от сериозен ремонт.

Конуш:

След представянето и на неговата кандидатура, разясних  управленската си програма, като акцентирах върху проблемите и възможните решения за селата в община Хасково: инфраструктура, транспорт, социални дейности, здравеопазване.

‼️Специален акцент поставих върху осветлението и почистването на главните улици, което общината би могла да реши в кратки срокове.

🗣️Жителите на село Конуш се оплакаха от остър недостиг на питейна вода от 30 години. Помпената станция на селото е в реката, помпата е открадната и водата не стига до селото. Освен това коритото е непочистено и обрасло с дървета.

‼️Другият голям проблем е лошото състояние на улиците в селото. При 12 км улична мрежа няма дори няколко метра нормален път. 

Клокотница.

Посрещнаха ме радушно в с. Клокотница.

👉Досега съм обиколил голяма част от селата на територията на община Хасково и за съжаление това е поредното, в което проблемите са останали нерешени.

⚠️Историческото село гъмжи от живот… Но няма читалище, клуб, в който хората да се събират, дори аптека.

‼️Това трябва да се промени незабавно.

‼️Обезлюдяването на българските села ще продължи, ако местната власт не осигури адекватни условия за живот на жителите им.

Посетих с. Въгларово и отново се убедих, че в по-малките населени места ситуацията изобщо не е приятна.

‼️Хората се оплакаха от проблеми с водопреносната мрежа.

Николово.

Поговорихме и обсъдихме проблемите на селото – лошото състояние на улиците, неподдържаните затревени площи, липсата на модерни и безопасни детски площадки.

‼️ Сериозен проблем е коритото на реката, което не се почиства. За прословутия проект за воден цикъл се говори от поне 15 години. Всеки кмет го обещава, но резултатът е, че Хасково изпусна два пъти възможността да реализира този проект с евросредства.

‼️В следващите 4 г. имаме последна възможност, която, ако бъда избран за кмет, няма да допусна да пропилеем.

👉 Ще създам организация на мобилни групи, които да се грижат за пускането на водните помпи и да обработват зелените пространства.

🏨Липсата на здравно заведение също притеснява жителите от години. Затова ще въведем поне веднъж седмично приемни часове, в които медицинско лице ще помага на нуждаещите се.

‼️Нямаме време да чакаме – проблемите трябва да бъдат решени възможно най-скоро, за да могат хората да живеят нормален и спокоен живот.

Купуването и продаването на гласове е престъпление