НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Ченгета и прокурори от София влязоха в дома на приближени на Рашков хасковлии

Спецполицаи и прокурори от София влязоха в дома на баща и син от Хасково, приближени на вътрешния министър Бойко Рашков. Става дума за Марин Димитров и синът му. За да няма теч на информация акцията е била пазена в тайна и от министъра, и от хасковската полиция, твърди висш полицай.

Ченгета са влезли в дома на хасковлиите в 5 часа в петък. Информирани казват, че при обиските и претърсванията на няколко адреса, са иззети лаптоп, компютър, тефтер и други предмети.

Никой в Хасково не е знаел къде ще бъдат претърсванията, на кого са адресите и защо е предприета акцията, разкрива пред Taran.news столичен прокурор.

Имената, обект на акцията, са станали известни на хасковски полицаи едва след приключването й.

Най-вероятно секретната операция идва след публикации в пресата. Първо сайтовете kluki.bg, crime.bg съобщиха, а после от ПИК развиха темата, а след това и други сайтове писаха, според които синът нa Mapин Димитpoв в нaчaлoтo нa мeceц мapт 2022 гoдинa пътyвa дo Дyбaй и пo пopъчĸa нa директора на ГДНП – хасковлията Beнциcлaв Kиpчeв, пpoвeждa cpeщa c Bacил Бoжĸoв и вpъщa oбpaтнo в Бългapия пиcмeнитe cвeдeния, ĸoитo дa пocлyжaт зa apecтa нa Бойко Бopиcoв.

/Публикациите, за които Taran.news не носи отговорност може да видите ТУК, ТУК и ТУК/

По случая със секретната акция, за която научихме от високопоставени полицаи и обвинители, е образувано досъдебно производство в Софийска прокуратура.

снимката /flagman.bg/ е илюстративна