БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Шефът на ОД МВР Стара Загора: Наши служители не са проявили никаква агресия

„Нашите служители не са проявили каквато и да е агресия към лицето, което отказа да се подчини на полицейско разпореждане”. Това заяви директорът на ОДМВР -Стара Загора старши комисар Лазар Христов по повод случая със смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пеневж от 30 декември.

Старши комисар Христов обясни: „На спешен телефон 112 е получен сигнал в 20:45 часа, че непълнолетни са заплашвани с нож от мъж на средна възраст. Отзовалите се на място два автопатрула са установили подателя на сигнала, който им посочва спрял наблизо лек автомобил, в който имало водач.

„Когато нашите служители се приближават до колата за извършване на проверка – лицето вътре заключва вратите, затваря прозорците и отказва да се подчини на полицейското разпореждане. Към този момент той тръгва с колата, за да осуети проверката. Нашите служители го последват със служебния автомобил.

Преследването започва, когато лицето се опитва да прегази наш колега при тръгване. Служителят отстъпва назад, а автомобилът продължава в южна посока”.