Новини

22 деца и младежи от социалните услуги в Община Хасково ще получат лаптопи и таблети

Община Хасково ще закупи компютърна техника, необходима за обучението на деца, настанени в социални центрове

22 деца и младежи от социалните услуги в Община Хасково ще получат лаптопи и таблети със средства от Министерството на труда и социалната политика по проект, финансиран от фонд „Социална закрила“. С устройствата те ще могат да се включат в дистанционно обучение, ако такова бъде приложено в техните училища през новата учебна година.

Община Хасково кандидатства с проект за купуване на 9 лаптопа, 13 таблета, 3 мултифункционални устройства за децата и младежите от II до XII клас, настанени в услуги от резидентен тип – „Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания“ (ЦНСТДБУ) и „Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания“ (ЦНСТДМУ).

Целта на програмата е да осигури непрекъснат образователен процес. Тя е част от ангажимента на МТСП да не се преустановява социалната подкрепа на най-уязвимите обществени групи при преодоляването на пандемията от COVID – 19. С подкрепата ще се повишат шансовете на младежите от социалните услуги за преминаване в следваща форма на обучение, професионална квалификация по професия и реализацията им на пазара на труда.