Новини

4 катастрофи за ден в Хасково и Димитровград

Водач на товарен автомобил се удари в ограда и се е преобърнал по таван на третокласен път в посока димитровградското село Добрич. 74-годишен от Димитровград е управлявал товарно „Рено“ и е загубил контрола. Излязъл е в дясно по посоката си на движение и се е ударил в ограда на гробищен парк, след което се е преобърнал извън пътя.

Водачът е настанен за лечение в хасковската болница, без опасност за живота. Съставен акт.

Три часа по-късно в полицията в Димитровград е подаден сигнал за друг пътен инцидент до разклона за полигон Добрич. Там 74-годишен се е движил с „Фолксваген“ и при завой наляво да навлезе в лентата за движение не е пропуснал движещ се в посока Харманли „Фолксваген“ с водач 57-годишен хасковлия.

В инцидента е пострадал пътуващ на предната седалка във втората кола пътник на 48-годишен, жител на хасковското село Узунджово, който е без опасност за живота.

В областния град вчера са осъществени две ПТП. Сигнал за първото е подаден в 18 часа от СО на МБАЛ Хасково. Медиците съобщили, че при тях за лечение е постъпило 13-годишно момиче, което твърдяло, че е ударено от лек автомобил на булевард „България“. Девойката споделила, че е ударена около 16,30 часа от бял  автомобил бил докато пресичала. Прегледана и освободена за домашно лечение. Издирването продължава.

Последното произшествие за денонощието е на булевард „Илинден“. Самокатастрофирал е „Мерцедес“, управляван от 18-годишен хасковлия. Младият водач е загубил контрол над колата, преминал е през бордюра и се е преобърнал в речното корито на реката. Вследствие от това е пострадал 17-годишен пътник, возещ се на задната седалка. Той е прегледан и освободен за лечение в дома си. По всички случаи са съставени актове.