НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

4-ма харманлийци остават в ареста заради мигранти/ВИДЕО/

Задържане под стража наложи Районен съд Харманли на 4-ма млади мъже, които бяха задържани от маскирани полицаи през почивните дни. Те са обвинени за подпомагане на нелегални.

В акцията бяха заловени общо 13 души. 9 от тях са чужденци, а 4-мата са млади мъже от Харманли. За тях прокуратурата поиска да останат в ареста. По време на съдебното заседание обаче стана ясно, че има много противоречия в показанията на свидетелите.

Първо, част от чужденците са обяснявали, че са били превозвани с черен автомобил, а други със сив. Освен това по думите на защитниците, поллицаите са дали еднакви показания, което буди недоумение.

Обвиняемите поискаха свобода, тъй като някои от тях показаха медицински документи, че имат депресия и мозъчно сътресение от претърпяна катастрофа. Друг заяви, че родителите му са в много тежко здравословно състояние, а четвъртият чака бебе.

В крайна сметка съдия Минка Китова остави и 4-мата в ареста. Защитникът на единия обвиняем – Недялко Паталов съобщи, че наложената мярка ще бъде обжалвана.

След края на днешното дело отново в Харманли заловените чужденци започнаха да дават обяснения пред съдия.

Според запознати в момента полицията издирва мъж от Бургас, който е съпричастен към случая. При претърсванията полицаите са намерели лична карта на бургазлията, който е трябвало да получи парите за услугата.