НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Програмата на Г. Иванов за култура и туризъм в Хасково

Програма на Георги Иванов и неговия екип за управление на община Хасково 2023-2027:

Област: Култура и туризъм

1.Обогатяване с нови инициативи на културния календар на общината, в т.ч. чрез граждански номинации за желани събития по установени за целта правила.

2.Ремонт и реконструкция на сградата на бившия Куклен театър с цел обособяване на репетиционни зали за музикални и танцови ансамбли и групи.

3.Увеличаване на инвестициите в културната програма на Хасково.

4.Обособяване на нови зони за изкуство и култура, изнасяне на културно съдържание към кварталите на Хасково, вкл. с изяви на местни творци и изпълнители.

5.Разширяване обхвата и размера на финансиране на проекти по общинската наредба за подпомагане на местната култура.

6.Обособяване на „Алея на изкуствата и културата“.

7.Предприемане на действия в посока учредяване на учебно заведение в сферата на изкуствата.

8.Надграждане дейността на читалищата чрез общински читалищни празници, с цел презентиране и стимулиране на тяхната дейност.

9.Увеличаване на подкрепата, вкл. финансова, за изяви на местни творци, ансамбли, групи и самодейци у нас и в чужбина.

10.Увеличаване на подкрепата, вкл. финансова за създаване на нови школи по различни видове изкуства към Младежкия дом и читалищата.

11.Изготвяне и поетапно изпълнение на проекти за консервация, реставрация и поддържане на недвижимото културно наследство.

12.Повишаване разпознаваемостта на културния и туристически потенциал на Хасково – сътрудничество с местни и чужди туроператори, реализация на събития и проекти за представяне на творческия и туристически потенциал на Хасково.

13.Разработване на стратегия за опазване на културно-историческото наследство на Хасково и развитие на качествен туристически продукт съобразно тази стратегия.

14.Стимулиране на специализираните видове туризъм, водещи до целогодишна и по-интензивна натовареност – културно-исторически, еко, бизнес, спортен, уикенд, събитиен, винен и гурме туризъм.

15.Повишаване качеството на туристическите услуги в общинските структури: туристически център, музеи и галерии.

Купуването и продаването на гласове е престъпление