Спорт

България домакин на плейофа за Евро 2020

Националният отбор на България ще разбере в петък в коя група от плейофите за Евро 2020 ще попадне. Тогава в централата на УЕФА в швейцарския град Нион ще бъде изтеглен жребият. Има известен шанс съставът ни да бъде домакин в полуфиналния си двубой, информира БНР.

Отборът ни ще участва всъщност в два жребия. Първият ще определи дали националите ще бъдат в поток „А“ или „С“. В „А“ сигурен участник е Исландия, а първият жребий ще реши кои три състава измежду България, Израел, Унгария и Румъния ще попаднат там. Четвъртият тим отива в „С“, където са Шотландия, Норвегия и Сърбия, допълва БНР.

Ако съставът на Георги Дерменджиев е в поток „А“ има вероятност да бъде домакин в полуфиналния плейоф ва 26 март 2020 година. Това би станало факт, ако отборът ни не играе срещу водача Исландия, когато със сигурност ще гостува в Рейкявик. Т.е. националите биха приели Унгария, Израел или Румъния.

Ако България отиде в „С“ ще бъдем гости на Шотландия, а победителят от тази среща ще играе със спечелили в мача Норвегия – Сърбия.

Ето и всички потоци в плейофите

„А“: Исландия и три отбора измежду Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния

„В“: Босна и Херцеговина, Словакия, Ейре, Северна Ирландия

„С“: Шотландия, Норвегия, Сърбия, един измежду Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния

„D“: Грузия, Северна Македония, Косово, Беларус.