БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

6-ма се отцепиха от ИТН. Хората на Трифонов извадиха запис срещу Р. Василев/АУДИО/

Петима депутати и подалият оставка спортен министър Радостин Василев свалят доверието си от Слави Трифонов и напускат групата на „Има такъв народ“ в парламента.

„Не мога повече да подкрепям действията на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов и свалям своето доверие от него. България ми е по-важна от задкулисите интереси на група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер“, каза спортният министър в оставка Радостин Василев.

Другите отцепили се от ИТН са проф. Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов.

„Поведението на Трифонов като едноличен собственик доведе до това, че тази партия се самоизчегърта, а последните му действия водят до това, че се изчегъртва и държавата. Решението на Трифонов за изтегляне на министрите не е координирано с никого. Вчера той два пъти излъга, че това е споделяно с ПГ“, каза още Василев.

По същото време извънреден брифинг дадоха и от „Продължаваме промяната“. Мафията току що загуби коалиционния си партньор, обяви премиерът Кирил Петков. Той и министърът на финансите Асен Василев заявиха, че не са „купували“ хора от ИТН с постове и пари.

Все още обаче липсват достатъчно депутати, за да бъде гласуван бюджета. Необходими са 12 души.

От ИТН нарекоха отцепелите се – „Предатели“. Думите на Радостин Василев бяха определени като лъжи и инсинуации. „Подложени сме на безпрецедентен натиск от мутри“, каза депутатът Станислав Балабанов. Тошко Йорданов от ИТН нарече Радостин Василев – „мутра“. И извадиха аудио запис срещу Радостин Василев. От него стана ясно, че Радостин Василев е бил в апартамента на Кирил Петков и е заплашвал депутатът на ИТН – Христина Иванова. Тя потвърди това и по време на брифинга, а в записа се чува как я приканва да изостави Слави Трифонов.

„Утре ще дойдат хора при теб и искам да си подадеш молбата за напускане на Народното събрание“, казва в аудиото Радостин Василев.

Ето го целият аудио запис: