НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Кметът на Хасково критикува ВиК

„Много трудно се работи с ВиК Хасково. Провел съм две срещи с министъра и съм изложил проблемите на града и съм настоявал за решение. В града има много проблеми и не може да се чака водният цикъл, за да се решат те“. Това заяви на днешната сесия кметът на Хасково Станислав Дечев.

В залата се чуха и призиви за смяна на управителя на водното дружество Тодор Марков, който е политическо назначение. Това обаче не е в компетенциите на градоначалника, тъй като водното дружество е държавно предприятие и е на подчинение на Регионалното министерство.

Критиките към работата на ВиК обаче остават. Станислав Дечев отбеляза още, че направените инвестиции от ВиК са прекалено малко за голям областен град като Хасково.

Световният фигурист Максим Ставииски остава почетен гражданин на Хасково. Предложението на БСП да му бъде отнето званието заради осъдителна присъда не срещна одобрението на повечето общински съветници. 10 души бяха „За“, един имаше против, а 23-ма се въздържаха.

Иначе на десетата сесия на местния парламент бе решено да се отменят Наредбите за придобиване, притежаване и отглеждане на кучета на територията на община Хасково и тази за спазване на обществения ред при дейността на религиозните общности. Кметът обясни, че отмяната на наредба не отменя факта тя да бъде направена отново и че общината иска да преработи отменените наредби.

Съветниците решиха още и да се закупят 5 тролейбуса втора употреба от Чехия за 150 000 лв.