БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Р. Радев: Защо предишният премиер пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове. Защо играе карти и ходи на лов с мастити олигарси

Санкциите по закона „Магнитски“ на български граждани са ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция, коментира президентът Румен Радев. Днес той изгледа учението „Ответен удар 21“ на полигона край хасковското село Корен.
„Редно ли е зад океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото“, допълни държавният глава.

„Прокуратурата удря определени олигарси, но брани други. Васил Божков беше ударен, след като е спрял да си плаща „такса спокойствие“, каза още Румен Радев. Държавният глава коментира и рокадите в МВР и службите: „МВР е превзето от режима, който ни доведе да най-бедната страна в Европа. Трябва да има категорична промяна“.

„Защо, например предишният министър-председател пуши пури заедно с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове. Защо играе карти и ходи на лов с мастити олигарси, които печелят огромни обществени поръчки“, попита реторично Радев.