БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Т.Дончев: Държавата прави всичко мерките да достигат до всеки. К. Нинова: Това е предизборен бюджет

Ако следваме призивите и препоръките на президента, това, което правим е хем правилно, хем неправилно. Боя се, че нашата демокрация има низ от болести – като се почне от политическата дислексия и се стигне до политическата амнезия. Често се случва даден политически представител да забрави какво е казал преди няколко месеца.

Коментарът е на вицепремиерът Томислав Дончев, а поводът бе изказването от днес на държавния глава за новия бюджет. Президентът нарече финансовата рамка, че е разоряваща.
Държавата прави всичко, за да са бързи мерките и да достигат до всеки”, каза Дончев.

Малко по-късно в БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че бюджетът е предизборен. Борисов си купува с всяко левче глас. Докога се дават 50 лв. за пенсионерите – до март. Защото тогава са изборите. Няма смисъл за доходите. Има грижа да се осигури спокойствие. За децата – и за семействата с високи доходите и за тези, които изнемогват. И това е само за една година. Защото догодина са изборите. Купуват се гласове без грижа за хората и икономиката, каза още тя.

Управляващите нямат никакви задръжки и системно манипулират българското общество. Това написа президентът Румен Радев по повод твърденията на управляващите, че бюджетът е съгласуван от него. „Администрацията на президента не участва в предварителното съгласуване на Закона за държавния бюджет, освен в частта, засягаща бюджета на самата президентска институция.“, пише още Радев.