НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Свързан ли е ГКПП Капитан Андреево с мафията?

„Този пункт /Капитан Андреево-б.р/ беше даден на концесия или не знам как да го кажа или беше подарен на една частна фирма, свързана с лица от престъпния свят. 10 години го експлоатираше по начин, по който държавата да няма контрол.  Това каза тази сутрин по БНТ депутатът от ПП Росен Костурков, който е и зам.-председател на Комисия по земеделието, храните и горите.

Той заяви още, че ще се направи  всичко възможно държавата да продължи да контролира пункта „въпреки всичките заплахи и всичкият натиск, който се оказва върху нас“.

„Обвързаност с престъпния свят, обещания, които са давани къде да се разпределят пари. Това с фитосанитарния контрол на границата и каквото направи Абровски преди дни. Да не забравяме, че той е креатура на Мирослав Найденов, а точно в неговите години тази схема беше създадена. Не знам какви връзки има. Знаете вече се говори за връзка между Слави Трифонов и Таки. По тази линия работят службите. Това са нещата, които наблюдаваме и гледаме логически“, каза още Костурков пред обществената телевизия.

А Атанас Атанасов от Демократична България заяви по БТВ, че има връзка между лабораторията за фитосанитарен контрол на Капитан андреево и Христофорос Аманатидис – Таки.  „Ето ви един факт – обстановката се нагнети след това, което се случи на българо-турската граница, интересите на Таки там с тази прословута лаборатория, която се оказа, че не е никаква лаборатория, а е една черна каса за събиране на пари. От там ескалираха нещата“, твърди той.

„От къде знаем, че тази лаборатория е на Таки? Еми погледнете публикациите през последните години, има достатъчно информация. Разполагам с фактология, но нека не вадим сега детайли“, добави Атанасов пред bTV.

Атанасов обаче отказа да каже каква е връзката на „Има такъв народ“ с тази лаборатория.

А днес министър Бойко Рашков каза по БТВ, че в министерството нямат информация за връзки на лабораторията и хора от сенчестия бизнес.