ПРЕПОРЪЧАНИСпорт

Арестуваха Антъни Иванов с канабис

Плувецът Антъни Иванов е бил арестуван в Благоевград за притежание на канабис, съобщиха от МВР.

Освен за Иванов, който е със спрени права в момента, белезниците са щракнали и за неговия добър приятел Борис Панайотов. Той е спортист и курсант в Академията на МВР. В него е била открита стъклена лула с канабис. У Антъни Иванов пък е намерен пластмасов гриндер със следи от същото наркотично вещество.

Арестът е извършен вчера след обяд при полицейска проверка в благоевградския квартал „Еленово“. Иванов и Панайотов са предали доброволно общо 0,4 грама канабис.

Антъни Иванов призна, че е бил задържан, като уточни, че след час е бил пуснат на свобода.

„Нищо особено не се е случило. Просто една детска постъпка. Задържаха ни за един час и ни пуснаха“, коментира пред БНР Антъни Иванов.

„Предложих да ми направят тест за наркотици, но от полицията не пожелаха, тъй като нямало нужда. Просто държах част от канабиса, когато бяхме проверени от полицаите. По време на задържането не бях с кола. Готов съм да дам кръвна проба, за да се докаже, че не съм употребявал наркотици“, допълни плувецът.

„Не знам как ще се отрази на кариерата ми този случай. Той не ми пречи на тренировките. Това е нещо неочаквано. Момент на слабост покрай всичките скандали около мен. Полицаите казаха, че става дума за много малко количество като грамаж, за да има някакви сериозни последици върху мен. Питаха ме откъде е закупен наркотикът, но аз не мога да отговоря, тъй като не съм извършил покупката“, завърши Антъни Иванов.

„Няма да се оправдавам за нещо, което се случи защото не съм лъжец, но много неща в медиите са написани доста грешно и подвеждащо – написа по-късно плувецът в профила си във Фейсбук. – Въпреки това бих искал да кажа, че не съм задържан за 24 часа и тази сутрин бях в басейна. Случая вчера беше определен за “маловажен” от органите на реда и бях пуснат след 1 час заради “смешното” количество от 0.02 г. Разбирам защо стига всичко това до медиите просто не разбирам защо се вдига шум за такива неща, а не за сериозни такива. Пожелавам ви лек ден. Ето ви и Майкъл Фелпс преди години, но едва ли го наричат с такива епитети каквито вече чух аз. Само в България „тревата“ е дрога, а алкохола си го правим в мазето“.

На плувния комплекс в Благоевград Иванов отчете постъпката си като грешка, свързана с неяснотите около спортната му кариера.

„Момчето, което беше с мен, е в Академията и на мен ми е доста притеснено за него, понеже най-вероятно ще бъде изгонен. Просто, така се случи, че ни хванаха с много малко притежание на марихуана. След като ни заведоха в районното, където ни разпитаха, казаха, че е маловажно. В Америка съм употребявал, по предписание на лекари, за проблемите ми с рамото и за разтягане. Имам медицински документ по принцип“, каза Иванов./БНР/