НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Атанас Славов с бонус към млада нотариуска от Хасково

Бившият правосъден министър Атанас Славов е преместил нотариуска от Хасково в София в последния си работен ден. Освен нея бонус имало и за две нотариуски от Пазарджик и Лом. За скандала с бившия министър на ПП ДБ алармира в. „Труд“. И трите нотариуски са правили многократни опити да бъдат преместени в столицата, които до решението на Славов са били неуспешни.

От Камарата на нотариусите установили, че на 8 април 2024 г. със заповеди на министъра на правосъдието Атанас Славов от Хасково в София е преместена Йорданка Филипова, от Лом в София – Теодора Трифонова, а от Пазарджик в столицата – Нели Ивчева – Петрова. Нотариалната камара е възмутена, че Славов не се е съобразил с многократните откази и негативни становища по отношение преместването на трите нотариуски. От Камарата намират действията на бившия правосъден министър като крайно тенденциозни и съмнителни.

Заповедите на бившия правосъден министър Атанас Славов от последния ден на мандата му и стартиралата процедура броени дни по-рано за отмяна на конкурса за нови нотариуси са свързани и би трябвало да бъдат обект на проверки и наказателно разследване, категорични са представители на нотариалната гилдия.

Възмущение към бившия министър, който е от „Да, България“, е и заради това, че той е бламирал провеждането на дълго очаквания конкурс за нови 52 бройки за нотариуси в цялата страна, а в същото време е направил бонус за трите в последния си работен ден, пише още „Труд“.

Сред провалите на Атанас Славов са и атакуваните пред Конституционния съд промени в Основния закон, както и опитът му да обслужи лобистки интереси със скандалния проект за изцяло нов съдебен закон.

Изданието отбелязва, че за преместване в столицата кандидати са готови да платят суми от по над 300 000 евро.