Коментари

БНТ да се извини за гаврата с Левски

Психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова изпрати отворено писмо до БНТ, която трябва да се извини заради Соломон Паси, който вчера в ефир сравни Зеленски с Апостола на свободата.

Отворено писмо
До
Г-н Емил Илиев Кошлуков
Генерален директор на БНТ 
До 
Денят започва с Георги Любенов
До
Редакторите на предаването

Уважаеми госпожи и господа,

В днешното издание на предаването един от гостите ви – Соломон Паси, си е позволил гнусното и обиждащо българското национално достойнство сравнение на украинския президент зеленски с Васил Левски.
Ясно е какви политкоректни чувства изпитва паси към зеленски, ясна е и мотивацията му за тях, знаем и колко този господин мрази нас, българите и православието, за което каза “майната му” – негова си е отговорността за всичко това.

Но е ваша отговорността за това, че позволявате на ваш гост да сквернослови и окалва името на Левски с евтините си грантомотивирани сравнения с една доста спорна “личност”. И при това тъпашко сравнение водещият позорно мълчеше.

Смятам, че е наложително и настоявам да поднесете извинение на аудиторията на БНТ, която издържа институцията с данъците си и въпросното лице паси поне една година да не ни залива с омразата си от екрана на обществената телевизия.