БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Българин превозва над 18 т контрабандни препарати за растителна защита на Капитан Андреево/ВИДЕО/

Над 18 тона контрабандни препарати за растителна защита са задържани при проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил с българска регистрация. Това съобщиха от митницата, а проверката е извършена вчера.

Около 08.40 часа, на трасе „Входящи товарни автомобили“ от Турция на Капитан Андреево пристига товарен автомобил с влекач, с българска регистрация, управляван от български гражданин. Водачът е представил документи, според които превозва тоалетна хартия, омекотители и перилни препарати с изпращач на стоките турска фирма и получател – българска фирма.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. По време на контролните действия, при пролъчване на превозното средство със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установяват подозрителни зони в товара на автомобила.

При последвалата физическа проверка е установено, че е била изградена т. нар „тапа“ и зад бутилките с омекотители в кашоните са открити препарати за растителна защита.

Задържани са  21 381 броя опаковки в бутилки и полиетиленови пакети с общо 14 578 литра и 3824 кг различни видове и марки препарати за растителна защита. Според извършената оценка от вещо лице стойността на контрабандните препарати е 321 000 лева. В товара на автомобила са открити при проверката и недекларирани 68 500 броя памперси.