КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Б. Борисов: Няма да съм номинация за премиер

„Няма да съм номинация за премиер. Готови сме с кабинет“. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по БТВ днес.  Може да направим правителство с първия мандат, но напрежението ще расте, няма да е устойчиво.

„Никога не съм имал кюлчета“, каза още Борисов, но за пореден път отказа да каже коя е Мата Хара, която е направила снимките от спалнята му. Но отново заяви, че от къщата на президента Румен Радев е имало пуснат дрон, с който е бил следен.

Бойко Борисов поиска оставката на министъра на енергетиката, който вчера излезе с изказване, че от „Продължаваме промяната“ са купували с 30% по-скъп газ. Той говори срещу наши потенциални партньори в политиката, а няма право. Неговата работа е да направи честни избори. Той извърши политически акт на атака срещу ПП. Да, вярно е, но има ДАНС, прокуратура, а Христов каза чудовищни неща. Кирил и Асен не бяха в зала, но предполагам, че ще вземат мерки“. Доста съм ядосан на това, което направи Христов“ /Росен Христов – б.ред/, коментира още Борисов.

Той не приема определението – „хартиена коалиция“. „Няма такава коалиция. Машинният вот остава на 100%, всеки ще има право на избор“, обясни още Борисов.

Според него, ако политическите лидери са мъдри, правителство ще има. Той предложи да се състави списък с 30-40 точки, даден от всички партии, които това правителството да изпълнява.