БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Вежди Рашидов удари парламентарния звънец/ОБНОВЕНА/

Най-възрастният депутат Вежди Рашидов откри тържественото заседание на 49-ото Народно събрание. В залата се регистрираха 235 депутати, които положиха и клетва. След това партиите направиха изказвания.

ГЕРБ – СДС – „Резултатите от последните избори дават възможност за изход от кризата, но и за затъване. От позицията на първа политически сила сме наясно, че българският народ показа че нито една партия не може да реши кризата сама.  Готови сме да говорим с всяка парламентарна партия и да се съобразим с различните аргументи“.

ППДБ – „Крайно време е след толкова безуспешни опити българският парламент да заработи и да започне да разрешава проблемите на хората. Ще се борим срещу подмяна на интереса на българите, ще се борим с корупцията. Време е да спрем с политическата реторика и да започнем да решаваме проблемите на всеки българин“.

„Възраждане“ – „Хората ни пратиха тук да пазим българския национален интерес. Няма нормален българин, който да иска България да се ангажира с войната в Украйна. Ролята на България може да бъде само посредническа. България трябва да се превърне във фактор в Европа. Крайно време е да започнат да се съобразяват с нас българите“.

ДПС – „Днес отново сме поставени пред изпитания. Посланието на народа е ясно – политиците да седнат на масата и да започнат да си говорят. Да надскочим собственото си и партийно его, да работим за хората и общото благо на обществото. Дневният ред на обществото да стане дневен ред и на политиците“.

БСП – „Пожелавам дълъг живот и добре свършена работа на 49-тото Народно събрание. Българите искат да има стабилност, сигурност и да живеят по-добре. Това е общата ни задача. Г-н президент, допуснахте голяма грешка като не внесохте бюджет.

ИТН – Можем да носим отговорност. Ще направим всичко възможно този парламент да работи. Ще направим всичко възможно да преодолеем кризите. Ще вземаме практични решения, които са в полза на българските граждани. Ще бъдем коректив. Всички, които работим в тази сграда трябва да мислим за всички извън тази сграда.

Днес народните представители не успяха да изберат председател на 49-тото Народно събрание.

сн. БНР