КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Велина Недева: Моделът на управление на община Хасково има нужда от промяна

Велина Недева е кандидат за общински съветник в Хасково. Тя е от коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“. Тя е инженер-химик, а магистърската й степен е по специалността „Публични финанси“. За нея може да гласувате като изберете № 66, а преференцията и е 130.

Г-жо Недева, защо решихте да влезете в политиката, т.е каква е личната Ви кауза, за да се кандидатирате?

Защото моделът на управление в Община Хасково има нужда от промяна. За да бъде осъществена тя, са нужни нови лица, нови хора в общинския съвет. Промяната трябва да започне отгоре надолу, тоест от управляващите към гражданите. Нужни са личности с по-далновидно мислене, с перспектива за бъдещето, а не просто до следващия мандат. Промяната трябва да бъде осъществена не само на думи, а да бъде подкрепена с дела, тогава хората ще повярват в нея.

Според Вас, кой е най-големият проблем на Хасково и това ли е нещото, с което общинските съветници трябва да се захванат веднага след 29 октомври?

Най-спешно е да се реши проблемът с трафика в града. Когато това бъде направено, то ще е от полза на всички. В нашия град липсва адекватен градски транспорт. Има работни места, до които хората могат да стигнат единствено с личен превоз. Училища, до които няма обществен транспорт в близост и съответно родителите са принудени да водят и да взимат децата си от уличище с личните си автомобили. Това създава излишен разход за тях, създава по-натоварен трафик, съответно по-голямо замърсяване на въздуха. Необходим е удобен и достъпен градски транпорт, който да улесни жителите на Хасково да стигат до всяка една точка на града бързо и евтино. Друго решение за спарявяне с натоварения трафик е изграждането на повече кръгови кръстовища и монтирането на модерни светофарни уредби със секции за завиване само за наляво, защото в пиковите часове левият завой е нещо почти невъзможно и предизвиква огромни задръствания по възлови кръстовища. Също така преместване на паркираните коли от улиците и изграждане на джобове за спиране.

Защо хората да гласуват за Вас?

Аз съм човек предприемач, а за да бъдеш такъв трябва да можеш да се справяш със широк кръг от най-разнородни предизвикателства. Налага се да разбираш от всичко и да си човек на действието, без да имаш страх от новото и различното. Винаги отстоявам идеите си, в които виждам, че има бъдеще. Всички тези качества са ми били от полза и съм убедена, че ще бъдат от полза и на града в който съм родена, израснала, в който живея и работя – Хасково. Тук са приятелите и семейството ми, тук са децата ми и искам да ги задържим тук, защото бъдещето на нашия град е в младите хора.

Вие сте част от едно политическо обединение, което се случи за първи път в Хасково. В това обединение участват 5 партии. Как ще работи това в местния парламент?

Със сигурност ще бъде предизвикателство за всички, но бъдещето принадлежи на обединенията, на съюзите. Най-важно е всички решения, които се взимат, да бъдат изцяло в полза на гражданите. Интересите на града ни трябва да бъдат на първо място, над партийните такива и над тези на определени кръгове от хора.

Какво ще обещаете на хората?

Обещанията никога не са били моя силна черта. Не обичам да обещавам, затова няма да го направя и сега. Единствено съм сигурна, че ще работя, както съм го правила през целия си живот и работата ми ще е насочена изцяло в обществен интерес.

Предизборната кампания е към края си. Какво ви споделят гражданите, когато се срещате с тях? Какви са проблемите им?

Проблемите на хасковлии са наистина много. Те са натрупани с годините, защото нищо не е направено за тяхното разрешаване. В определени квартали са необходими много малки промени, които биха довели до голямо подобрение. Промяната не е трудна за осъществяване, но трябват дела, а не само обещания, на които хората са се наслушали.

Купуването и продаването на гласове е престъпление