НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Вътрешният министър: Заловеният хероин не е по сигнал на чужди служби

„Разкриването на рекордното количество хероин на ГКПП Капитан Андреево не е по сигнал на чужди служби. Все още е рано да се каже дали става въпрос за контрабанден канал, тъй като разследването е в начален етап“. Това каза на брифинг днес вътрешният министър Калин Стоянов.

На 17 април на ГКПП „Капитан Андреево“, в посока от Турция към България за Румъния пристига ТИР с турска регистрация. Водачът на 63 години представил на митническите служители редовни документи за превозваната стока от Иран – спални матраци. По метода „анализ на риска“ превозното средство било отклонено за щателна митническа проверка.Установило се, че в 156 матрака, между горния дунапрен и металните им пружини, служителите на Агенция „Митници“ открили укрити общо 618 броя прозрачни полиетиленови лентовидни пакети с бежово прахообразно вещество. Тествано с полеви наркотест то реагирало на хероин.

Това е най-голямото количество наркотични вещества, задържано на ГКПП „Капитан Андреево“ през последните пет години. Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов заяви, че водачът е задържан за 72 часа и ще бъде внесено искане в Окръжен съд Хасково за налагане на мярка за неотклонение.