Коментари

Калин Стоянов: Търсят се лъжесвидетели срещу мен

С недоумение гледах как Тенчо Тенев обикаля телевизионните студия,носейки торба с лъжи. Само напомням, че от събраните до момента доказателства по делото, водено от СГП, ДАНС и КПК, по безспорен начин е установено, че лицето Тенчо Тенев също е бил редовен гост на вечеринките на Рашков.
Там както той, така и други лица, са получавали задачи за моето дискредитиране чрез внушения и откровени лъжи.
Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше толкова откровено да внушава неистини по мой адрес!?
Това написа във Фейсбук вътрешният министър Калин Стоянов след тв изявата на бившия шеф на КАТ Тенчо Тенев днес. На ГКПП Капитан Андреево – Стоянов продължи да отговаря на журналистически въпроси по темата.
„Съобщих, че в дома на Бойко Рашков са провеждани срещи в тесен кръг  от хора, по време на които са поставяни задачи кой, какво трябва да свърши, за да бъда дискредитиран и да отпадна от ротацията като вътрешен министър“.Стоянов посочи, че е доволен, че не се е подал на натиска Тенчо Тенев да бъде назначен като зам.-министър във МВР или като негов съветник.

Министърът на вътрешните работи опроверга твърденията, че се е срещал със Стефан и Мартин Димитрови. Той поясни, че ги е виждал в МВР. Стоянов заяви, че има информация, че в момента група от хора търсят лъжесвидетели по отношение на него, които да внушават неистини.

Министърът каза, че не обмисля вариант за нов главен секретар на МВР. Той поясни, че тази длъжност ще изпълнява зам.-главения секретар и не обмисля вариант за друг.