НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Вятър със 100 км в час, събори огромна топола в Хасково

Огромна топола падна на кръстовището на булевардите „Съединение“ и „България“ тази сутрин. Сигналът е подаден в 7, 15 часа. Нанесени щети по инфраструктурата, в това число и светофарната уредба. За щастие няма пострадали хора или засегнати автомобили. Екипи на „Екопрогрес“, пожарната и полицията вече отстраниха падналото дърво.

Само за час и половина над 15 сигнала постъпиха при дежурния в община Хасково за инциденти, причинени от силния вятър. Няма пострадали хора, има нанесени само материални щети, информираха от кметството. Наложи се движението да бъде затворено временно. Заради повреда в електропреносната мрежа селата Подкрепа и Узунджово са без ток. Огромният транспарант на бул.“Раковски“ 35 е компрометиран от бурния вятър. По-късно ще бъде демонтиран от алпинисти.

Още няколко сигнала за скъсани винили от рекламни съоръжения са постъпили при дежурния от община Хасково. Те се намират на различни места в града, както и по главния път за Пловдив, в района на ханче „Клокотница“. Уведомени са собствениците на съоръженията, за да отстранят опасните елементи.

В 7,20 часа е постъпил сигнал за отнесен от вятъра метален покрив от сграда. Тежкото съоръжение е паднало в двора на училище ОУ“Шандор Петьофи“. Няма пострадали хора. Щетите върху училищната инфраструктура се уточняват.

От силния вятър има нанесени щети върху светофара до бившата Цигарена фабрика на бул.“Съединение“, на същия булевард, няколкостотин метра по-надолу има паднало дърво. По отстраняването му се работи.
Има няколко сигнала за паднали клони и изкоренени дървета на различни места в града. Те са предадени на „Екопрогрес“.
Тролейбусен транспорт работи нормално. По мрежата на тролеите няма нанесени щети.
Вятърът в Хасково на моменти е ураганен, поривите му стигат до 100 км в час.

Тежки предмети паднаха върху десетки автомобила в жк. „Орфей“.