КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Полицаи от Димитровград отказват подкуп. Началникът им: Имат висок морал и ценностна система

Даниел Славов е в системата на МВР от 13 години, колегата му Росен Русев е от 3 месеца. Двамата са служители в РПУ Димитровград. Влязоха в новините след като шофьори опитаха да ги подкупят на два пъти за 4 дни. И двата опита останаха неуспешни, а срещу водачите са образувани досъдебни производства.

Срещаме се с тях докато единият приключва нощна смяна, а другият се готви за поредната нощна. Даниел Славов обяснява подробно първият случай, как румънец, който е бил в нарушение, е бутнал пари в талона си. По думите на полицая чужденецът не се е почувствал гузно. Росен Русев, който е потомствен полицай, също обяснява, че нарушителят не се е притеснил, че опитва да пробутва 50 лв.

Задавам им въпрос, който по форумите пишат хейтъри, дали не са отказали рушветът, защото е много малък. И двамата са категорични, че не биха взели, ако и сумата да е по-голяма. И уточняват, че подобна постъпка вреди не само на авторитета на МВР, но и на личния.

При излизането на новината за отказаните два подкупа, с нас се свързаха бивши полицаи, криминално проявени и адвокати. Лансираха тезата, че в РПУ Димитровград не минава номера с даване на подкуп. Това ни накара да попитаме и началникът на РПУ-то Тенчо Георгиев, как и какво прави в повереното му управление, че там полицаите не се изкушават. Според него нищо специално не се случва. Неговото мнение е, че подчинените му имат висок морал и ценностна система. Разкрива, че на ежедневните инструктажи се обръща внимание на етичните норми, които служителите трябва да спазват.

А Даниел Славов и Росен Русев демонстрират приемствеността, за която от години говори МВР.

А от началото на годината досега от МВР са съобщили за 3 опита за подкупи в Хасковска област на полицаи. И трите са в Димитровград.

Подробности от разговора ни може да чуете в секцията ни Аудио новини