НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

В Сърница върви подписка в подкрепа на Бейсим Салиф

В Сърница тръгна подписка в подкрепа на 55-годишния Бейсим Салиф, който вдигна на крак преди две седмици полицията. Той се скара със свои съседи, стреля с незаконна пушка, а след това се укри. По-късно в кърджалийското село Душка бе заловен от животновъд, а Taran.news първо ви срещна с него.

От вчера до днес в Сърница са се подписали над 170 души, които изразяват подкрепата си За Бейсим и хората смятат, че не той е виновен за случилото се. Според хората той е бил провокиран от съседа си Мюмюн. Хората описват Мюмюн като скандалджия. А той пък не приема обвиненията им и отрича да е участвал или пък да се е бил с някой от селото.

Оказва се, че срещу Мюмюн има пуснати жалби в полицията. В прошенията хората се оплакват от него и заявяват, че са тормозени. На наше запитване от ОД на МВР Хасково информираха, че тази година срещу Мюмюн са входирани 3 жалби, една от които е от самия Бейсим. От полицията заявиха още, че са снети обяснения, жалбите са били обработени и са съставени предупредителни протоколи.  

Утре Апелативен съд Пловдив ще решава за мярката за неотклонение за Бейсим, който е обвинен от прокуратурата за опит за убийство, за закана за убийство и за незаконно оръжие. В петък Окръжен съд Хасково го остави в ареста.