НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

В с. Конуш: Николай Ставрев обеща да работи и за селата

Независимият кандидат за кмет Николай Ставрев се срещна в ранния следобед с жители на село Конуш.  Той бе придружен от представители на Коалиция „България на регионите“, подкрепяща кандидатурата му за местните избори на 29 октомври. Пред домакините от Конуш гостите представиха и Младен Гогов Марчев, кандидат на Коалиция „България на регионите“за кмет на селото, който се явява с номер 45 в бюлетината.
Николай Ставрев разясни съществени моменти от управленската си програма, като отдели повече време за проблемите и решенията за селата в община Хасково: инфраструктура, транспорт, социални дейности, здравеопазване. Специален акцент постави върху осветлението и почистването на основните улици, което общината би могла да подобри в най-кратки срокове.
Естествено Николай Ставрев се поинтересува и какви са оплакванията на жителите на селото.
За разлика от повечето села в общината тук медицинските грижи са намерили решение с посещението на лекар и зъболекар два пъти седмично. Най-голямата болка на хората от село Конуш е недостигът на  питейна вода. Помпената станция на селото е в реката, но помпата е открадната и няма налягане водата да стигне до селото. Близо 30 години са в това положение, оплакаха се хората. Освен това коритото е непочистено и обрасло с дървета.
Другият голям проблем е лошото състояние на улиците в селото. При 12 км улична мрежа не могат да се открият  дори няколко метра нормален път. Хората не могат да намерят отговор за причините, въпреки че селото е само на 10 км от Хасково.
В края насрещата гостът напомни, че за кмет на селото си гласуват с номер 45, а би било добре да изберат номер 6️9️ в бюлетината за кмет на Хасково, за по-доброто бъдеще на цялата община.
Купуването и продаването на гласове е престъпление