НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Закриха „Южна пролет“, специалната награда за хасковски художник

За първи път на националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ бе присъдена специалната награда „Александър Паскалев“ на художник. Статуетката е за Владимир Запрянов. Тази награда се дава за неоценим принос в областта на литературата, изкуството и развитието на културата.

Бронзови „Пегас“-и на 52-то издание бяха раздадени в разделите – Проза, Поезия и Литературна критика. Лауреати тази година са съответно за Проза – Неда Узунколева за книгата „Днес не ми се излиза“, в жанр Поезия спечели Катя Димитрова за стихосбирката „Плач по всички жени преди  мен“ и в жанр – Литературна критика от днес лауреат е Радея Гешева  за книгата ѝ „Енигми и парадигми при някои италиански писателки от XX век“.

Доц. Младен Влашки – член на журито, поздрави Хасково за прекрасната традиция да развива и стимулира младите творчески таланти. Той подчерта изключителното значение на Литературни дни „Южна пролет“ за развитието на българската литература и за младите автори, които имат възможността тук в Хасково, да спечелят една уникална награда- тази за дебют.

Литературните дни „Южна пролет“ бяха закрити тази вечер.