НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

В Харманли отново протест срещу мигрантите, хората искаха и оставки/СНИМКИ+ВИДЕО/

Близо 1 000 души в Харманли протестираха отново днес срещу бежанския лагер в града. Днес те обаче искаха и оставки и на премиера, и в Държавната агенция за бежанците и на директора на лагера. А мотивите им за исканите оставки са, че за пореден път не са чути от властта.

Малко след 16 часа недоволните се събраха пред сградата на местното читалище и се отправиха на мирно шествие към центъра с развети знамена и плакати. Движението беше блокирано. Там пред вратите на лагера ги очакваше плътен кордон от спецполицаи.

Там протестиращите заявиха, че бежанците извършват престъпления и нарушения на обществения ред. Засега конфликтите са само между тях, но въпрос на време е това да се промени, каза един от организаторите, Венцислав Господинов. Майки с малки деца пък се оплакаха, че получават неприлични предложения от мигрантите, което ги притеснява.

Хората в Харманли отново заявиха, че искат лагерът да стане от затворен тип и там да не са повече от 400 души.

Заради несигурността сме принудени да затваряме вкъщи децата и семействата си, безброй са проблемите с лагера, добави и Иван Иванов от Инициативния комитет. Недоволните категорично заявиха, че нямат политически искания.

Протестът беше подкрепен и от рокери от Харманли и от Гърция. Началникът на центъра Румен Тинчев заяви на един от поставените му въпроси, че според него ситуацията не е е тежка. Той бе заглушен от викове.

Докато се провеждаше протеста, мигрантите бяха под ключ.