Новини

В Хасково изпълняват нов проект за патронажна грижа

Нов проект за осигуряване на патронажна грижа на 177 души месечно започна днес в община Хасково. Услугите са предвидени за хора над 65 години, с увреждания или поставени под задължителна карантина, информираха от кметството. Ще се изпълнява една година. Стойността на проекта е 713 416.98 лева

Заявления за включване се подават от днес в касовия салон на община Хасково. От общината уточниха, че това може да се прави през цялото време.

Предвижда се на участниците да се предлагат здравно – социални услуги в домовете на хората, доставка на храни и лекарства или съдействие за неотложни административни услуги.

Общините имат право да адаптират услугите към условията на пандемията от COVID-19 и да включат в тях тестване на потребителите или да помогнат при нужда от дезинфекция например. Служителите по проекта могат и да плащат сметките на потребителите. От общината уточниха, че няма да се събират такси за ползването на услугата.

Вчера в общината бяха отчетени резултати от проект, който завърши сега. Той също бе за патронажна грижа. Проектът обхвана 1 064 души.

сн. община Хасково