Спорт

В Хасково: Ремонтират спортните съоръжения в 6 училища

В шест училища в община Хасково предстои да бъдат построени нови или изцяло обновени съществуващи спортни площадки. Това ще се случи със средства по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г., информират от кметството. Оттам уточниха, че са одобрени всички проекти, с които Община Хасково е кандидатствала за финансиране на обекти за детски и училищен спорт.

Ремонтите ще са в училищата в селата Узунджово, Войводово, както и в хасковската езикова гимназия и Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“. Майстори ще има и в основните училища „Св. Климент Охридски“ и „Св. св. Кирил и Методий“, в областния град.

Общата стойност на спечеленото финансиране за спортни площадки в шестте училища е 784 295 лв., а модернизираната площ за училищен спорт на открито е 6 365 кв.м.

По модула на програмата за физкултурни салони финансиране в размер на 1 500 000 лева ще получи ОУ „Никола Йонков Вапцаров“.

Кметът станислав дечев обясни, че екипа на общината е работил заедно с директорите на училищата, с които са разработили  и спечелили проектите за децата на Хасково.