БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 91. „Отровното трио иска да съди Роберта Мацола от ЕНП, тя изтегли предложенията си за промени в резолюцията за България

Евродепутатката от ЕНП Роберта Мацола е изтеглила предложенията си за промени в резолюцията за България, която трябва да гласува ЕК утре. Вчера тя предложи в резолюцията да се впише, че шеф на казина финансира протестите. Организаторите на протеста – „Отровното трио“ обявиха, че ще я съдят за твърденията, а тя пък се отказа от предложенията си.

От „Отровното трио“ написаха:

„Радваме се, че в рамките на 1 час евродепутатът Roberta Metsola от ЕНП направи лесен избор между съдебната зала, в която щяхме да я изпратим и привързаността ѝ към върхушката от ГЕРБ. Тя бе подготвила поправка, в която присъстваше твърдението, че известен магнат плаща за протестите в България. Очевидно съдебната система в ЕС работи по-добре от българската и безрадостната перспектива е накарала г-жа Мацола да преосмисли думите си и да оттгегли предложението си. Ние имаме прости мечти свързани с борбата с корупцията и реалната демокрация. В родината на г-жа Мацола финансовото разузнаване разкри поръчителя на убийството на журналистката Дафне Галиция. И ние искаме както свобода на словото, така и работещи инструменти за борба с мафията. Битката за нас продължава.

Недоволствотов 91-вата вечер в столицата започна пред Съдебната палата. Там хората огряха с фенери пространството. По-късно ще се преместят и пред сградите на ВСС и Министерството на правосъдието. Протестиращите срещу главния прокурор Иван Гешев и управляващите решиха сами да осветят улицата, след като за пореден път във вечерта на протеста уличните лампи пред Съдебната палата не са пуснати.

снимка: Фрогнюз