Новини

До края на юни: Пускат движението от Димитровград към Стара Загора

Движението по пътя Димитровград – Стара Загора ще бъде пуснато до края на юни. Това става ясно от прессъобщение на АПИ. Преди два дни от областна администрация разпространиха информация, че по пътя не се работи. Тази констатация била направена от областния управител Минко Ангелов. Оказа се обаче, че това не е точно така.

Вчера кметът на Димитровград Иво Димов се е срещнал с новия председател на АПИ инж. Апостол Минчев. Двамата са обсъдили изпълнението на ремонта на близо 9 км от пътя Стара Загора – Димитровград.

Движението там ще бъде пуснато след монтиране на дилатационните фуги на моста над р. Меричлерска при 272-ри км, за да се спази технологията на изпълнение и да се осигури безопасността на съоръжението.

Предвижда се монтажът на фугите да завърши до края юни т.г. След това дейностите ще продължат с изграждане на канализация в село Радиево, което налага удължаване на срока на ремонтните дейности в близо 9 км участък до септември т.г.
След възстановяването на движението по 1,9 км отсечка трафикът на леките автомобили ще се изнесе извън Димитровград. В момента за изпълнение на строителните работи движението на моторните превозни средства до 3,5 т е пренасочено по обходен маршрут през квартал „Изток“ 1 и 2 на Димитровград. Тежкотоварният трафик над 3,5 т преминава от Средец – Опан – Бяло поле – Васил Левски – Симеоновград, след което по пътя Симеоновград – Златополе – Брод до Димитровград и обратно.

Инж. Апостол Минчев и кметът на община Димитровград се обединили около мнението, че е необходим ремонт на обходния маршрут на участък от пътя, свързващ третокласния път Чирпан – Симеоновград с пътя Стара Загора – Димитровград в кв. „Изток“ на Димитровград.

сн. архив