Новини

Жена и петима мъже са задържани за нарушение на Закона за движение по пътищата

Полицаи от областта са задържали шестима водачи на автомобили, извършили нарушение по пътищата. Трима от тях са след употреба на алкохол, сред които и жена на 33г.от Димитровград. От Пресцентъра на полицията съобщават, че промилите на жената са 1,89 и тя е заловена в Харманли. Другите двама пияни водачи са в Свиленград и Хасково, съответно с 2,24 и 1,99 промила алкохол в издишания въздух. Останалите санкционирани водачи са с различни провинения – нерегистриран автомобил, шофьор, управляващ в срок на административно наказание и 21-годишен софиянец, хванат в Харманли да шофира с канабис.

По всички случаи са образувани бързи производства.

От Дирекцията съобщават и за произшествие с пострадал мъж. 32-годишен жител на с.Добрич е с опасност за живота след пътен инцидент. Произшествието е станало вчера в 17,50 часа на третокласен път 506 км в района селото.

Мъжът е управлявал „Ауди“ с несъобразена скорост и на ляв завой е загубил управлението. Излязъл е в дясно по посоката си на движение и се е ударил в крайпътен насип и канавка, след което се е преобърнал на платното. Вследствие от това е с порезни рани по главата, счупени 3 прешлена и контузия на бял дроб.

Снимката е илюстративна.