Новини

Заличават надписа на платените екоактивисти от ТЕЦ-а в Димитровград

Започна акцията па премахване на вандалски надпис, върху охладителната кула на ТЕЦ Марица 3 в Димитровград. Екоактивисти, които явна бяха платени, в началото на тази седмица, влязоха в топлоцентралата, а след това на охладителна кула изписаха – „Престъпление“.

Днес от ТЕЦ-а съобщиха, че са наели екип от алпинисти, специалисти по височинни ремонти, който да премахне надписа. Сумата за заличаването не е никак малка и със сигурност би могла да се похарчи за доста по-смислени неща, но ние искаме час по скоро да премахнем следите от този вандалски акт върху нашето съоръжение, коментираха от ТЕЦ-а.

„Общите щети, които ни нанесоха зелените терористи при незаконното си нахлуване на наша територия са значителни и все още се уточняват, а разходите за премахването на надписа са малка част от тях“, казаха в позицията си от ТЕЦ-а.

Работата в централата е била възстановена още на следващия ден.

Към момента работи и произвежда електроенергия. Всички параметри са нормални, включително и екологичните. Охладителната кула няма да бъде включвана в работа до изтриване на надписа.

От ТЕЦ-а съобщиха, че в предприятието са пристигнали от Инспекцията по труда, която ще проверява българския екип от алпинисти.

сн. ТЕЦ Марица – 3