НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Започва ремонт на басейна в Меричлери и парк „Вапцаров“ в Димитровград

Започва ремонт на басейна в Меричлери. Цялата сума по първия етап е 862 335 лв., като над 700 000 лв. са средствата, които община Димитровград отделя за първия етап. Кметът Иво Димов обяви днес на пресконференция, че това е отдавна потготвян проект. Възстановяването на басейна Иво Димов пое като ангажимент в предизборната кампания.

Градоначалникът информира, че съоръжението ще може да се ползва едва след завършване на втория етап от възстановяването.  Общата стойнаст на проекта е за 160 000 евро.

На първо време работа ще започнат петима души. Повече работна ръка ще бъде наета едва след приключване на ремонта, когато се очаква там да бъде изграден спортно-развлекателен комплекс, който да бъде надграден до парк за спорт и отдих.

Басейнът е с олимпийски размери и се захранва с вода от минерален извор“Соленци“.

Освен това започва ремонт и на парк „Вапцаров“ в Димитровград. В него ще бъдат вложени 4.5 млн лв. Парите са осигурени от държавата. Иво Димов съобщи, че вече е подписал споразумението с МРРБ. Плановете предвиждат да бъдат изградени паркоместа, ремонт на зоокъта, ново осветление, ремонт на фонтаните, нова детска площадка, ще бъде изграден приключенски кът, игрища за баскетбол и волейбол, както и трасе за екстремно каране на колела.

Паркът ще бъде готов през лятото на следващата година.