НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Името на хасковски полицай изплува и от втори протокол/ДОКУМЕНТ/

Името на бившия директор на хасковската полиция Недан Хаджиев изплува във втори протокол за разпит на защитен Свидетел №3, за който се твърди, че е главният секретар на МВР Живко Коцев. Пред разследващите от Комисията за противодействие на корупцията, той обяснява, че бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, който е от Хасково се е опитвал да кадрува в МВР на областния град.

Живко Коцев заявява пред КПК, че Асен Василев настоявал пред вътрешния министър Калин Стоянов за директор на полицията в Хасково да бъде назначен Недан Хаджиев, който в момента е на работа в ОД на МВР Стара Загора. Заради отказ на МВР-министъра да изпълни искането на Асен Василев, бившият финансист №1 бламирал финансирането на проекти за вътрешното ведомство, информира Коцев.

Така за пореден път се доказва новината на Taran.news, че преди близо две седмици е била планирана среща между Недан Хаджиев и Асен Василев. Бившият министър обаче катастрофира на път за родното Хасково и срещата се осуетява.

Епицентър.бг разпространи втори протокол от разпита, в който Коцев казва:

„Известен ми е фактът, че Стефан Димитров и Петя Банкова са в много близки и в добри отношения. От разговорите, които съм провеждал със Стефан, съм останал с разбирането, че те искат да бъдат извършени конкретни кадрови назначения и осъществяване на контрабандни канали.
Известен ми е фактът, че между Асен Василев и Калин Стоянов има неразбирателство, по повод кадрово назначение в ОДМВР-Хасково, касаещо директор на структурата – заради това, че Калин Стоянов не иска да назначи Недан Хаджиев.

Недан Хаджиев е бивш директор на ОДМВР-Хасково и е от кръга на Стефан, Марин и Асен Василев, който също е родом от Хасково. 

Известно ми е, че предложените в Министерството проекти, касаещи финансовото и материално-техническото осигуряване на Министерството или се бавят, или изобщо не стигат от Министерство на финансите, чийто принципал е Асен Василев“.

Епицентър.бг продължава: Случайно или не обаче за назначението на същия човек – Недан Хаджиев настоявали и контрабандистите баща и син Димитрови пред главния секретар на МВР. Ясно е, че настояването за този полицейски шеф е с цел да се гарантира безпрепятственото влизане на българска територия на ТИР-ве с контрабандни цигари от Турция, казват разследващите.