Новини

Кой как от хасковските политици разчете касирането на изборите

Три партии коментираха касирането на изборите в Хасково днес. От „Спаси Хасково“ заявиха, че на следващите избори за местен парламент се надяват да спечелят пет или повече мандата. Лидерът на формацията и общински съветник Марин Райчев заяви, че „Спаси Хасково“ ще бъде вписана под това име. Той коментира, че работата им досега е защитавала обществения интерес.

На въпрос на Taran.news за бъдещите кандидати Райчев отговори, че листата до голяма степен ще бъде същата или подобна – хора, които не могат да бъдат купени и притискани. Другият общински съветник Валентин Маринов прогнозира, че кампанията за местен вот ще бъде динамична и сложна.

По-рано от „Възраждане“ заявиха, че се надяват след новите избори Хасково да има адекватно управление. „Работата на вътрешния министър Калин Стоянов не може да ограничи купения и корпоративен вот, съмняваме се в неговите действия“, коментираха още от Възраждане.

И от БСП Хасково направиха коментар на ситуацията след решението на Върховния административен съд. Те се обявиха за дебат сред кандидатите за бъдещия Общински съвет на Хасково. „Важното е не колко мандата очакваме, а в каква посока ще вървим и какви идеи ще реализираме, каза пред журналисти Камен Тодоров, общински лидер на червените в Хасково.

На този етап други партии в Хасково не са направили коментар на съдебното решение.