НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Какви мерки взеха съдилищата в Хасковско срещу COVID – 19

Параван за служителите в Бюро „Съдимост“ приготвят в Районен съд Димитровград. Вчера са били взети размерите, а днес или най-късно утре се очаква да бъде доставен. Освен това служителите там ще са с маски. Това обясни за Taran.news председателят на съда Иван Маринов. Освен това в Димитровград призовкарите няма да ходят по адреси. Ще си вършат работата по телефон и през интернет. Дела там няма да сe гледат в периода от 16 март до 10 април. Все пак съдебни заседания ще има, когато става дума за мярка за неотклонение, домашно насилие, издръжка от родител и някои дела предвидени в Семейния кодекс, обясни още Иван Маринов. Така ще се действа и в другите съдилища от региона.

В Районен съд Хасково също са взети мерки. В заповедта на административния ръководител Пламен Георгиев е записано, че достъпът на граждани до Съдебната палата, в това число и до Деловадствата и Съдебните зали ще бъде ограничен. По думите на Георгиев магистратите няма да гледат дела от днес до 10 април, включително.

Председателите на Районните съдилища в Харманли и Свиленград също са взели решения за отсрочване на делата. Живка Петрова съобщи, че в Свиленград няма да има дела от 16 март до 27-ми март, а Минка Китова в Харманли пък е издала заповед за периода от днес до 27 март. Тя обясни още, че служителите на съда и Съдебната охрана ще са с ръкавици.

Окръжният съд в Хасково и Административният съд също отсрочиха делата. Навсякъде мерките за хигиена са завишени.