КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Касираха Общинския съвет в Хасково. Е, и?

Колеги ме упрекнаха, че не съм коментирал решението на Административен съд в Хасково, с което се касират изборите за Общински съвет. Дължи се на вродената ми леност, предполагам.

От друга страна пък, какво от това? Дори ВАС да потвърди решението на хасковските магистрати, какво ще се промени при нови избори? Златко Марчев може да остане с човек по-малко, „Възраждане“ пък може да се увеличи с още един креслив глас. БСП може да се напъне и да вкара още един съветник.

Като цяло обаче съществена разлика едва ли ще има.

Ще предстои нов кастинг за членство в масовата БПИ (Българска партия на интереса), която си доминира така или иначе във всеки един състав на ОбС. Може да има лични драми, разбира се. Някои може да се притеснят, че няма да са част от новия Общински съвет.

Други пък да се опасяват, че ще са част от него. 41 човека ще са под напрежение известно време. Обаче личните драми – по телевизията. Затова ще коментирам ситуацията с един побългарен и адаптиран виц.

Даже ще му сложа и заглавие. Ако Мойсей беше българин Мойсей слиза от планината Синай (може да промените Синай с Брюксел, няма да промените смисъла на вица), натоварен с кивота с десетте Божи заповеди. Чакат го 41 нетърпеливи българи, очакващи да чуят заповедите Му. (Не ме питайте защо точно 41. Не знам. Вицът си е такъв). И рекъл Мойсей: Имам една добра и една лоша новина.

Добрата е, че Го убедих да ги намали до десет. Лошата е, че кражбата остава.

Автор: Тодор Кръшков