НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Кметът на Симеоновград обвини полицията в репресия, не говори обаче за свидетелите

„В момента е безпрецедентна полицейщина, хората са подложени на репресия. Само да поздравиш някой на пазара и след половин час, той е в полицията“. Това обяви днес пред журналисти кметицата на Симеоновград – Милена Рангелова.

По-рано през седмицата в дома й нахлу полиция. За нарушаване на изборното законодателство бяха задържани мъжът й  Пеньо Рангелов – Магарето и синът й Александър. По-късно бяха освободени.

„Бях в банята. Разбили са вратата и са влезли. Мъжът ми спеше, проснали го на земята по боксерки. Въпреки, че никой не е имал намерение да оказва съпротива. Обясних на полицаите, че всеки момент може да направи инфаркт, че му разреждат кръвта“, каза още Рангелова. Тя твърди още, че непрекъснато се придърпвали хора в полицията.

Според запознати акцията е проведена след сигнал, който е постъпил в полицията още през септември. В продължение на близо два месеца са били разпитани свидетели. Според министър Бойко Рашков всички те били натискани да гласуват за ГЕРБ. От партията отричат това.

Пред държавното обвинение, свидетелите са обяснили, че съпругът на Рангелова им казвал, че ако гласуват правилно ще могат да секат дърва от общинския фонд. Други били притискани, че ще им бъдат съборени незаконните къщи, твърдят наши източници от прокуратурата.