Новини

Конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“ обяви община Димитровград

Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата“ се провежда със съдействието на общинските власти, като мероприятие извън училищните дейности, свързано с обучението на учениците за действие и поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Основната цел на конкурса е със средствата на изобразителното изкуство децата и учениците да пресъздадат познанията си за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита, действията на Единната спасителна система.

Участниците се съревновават в три възрастови групи:
• Първа група – от 7 до 10 години;
• Втора група – от 11 до 13 години;
• Трета група – от 14 до 18 години.

Всяка рисунка трябва да отговаря на следните условия:
1. Да бъде придружена с кратко описание, на отделен лист на български или английски език, което да е прикрепен към гърба ѝ. Не се поставят по лицевата част на рисунката етикети или други надписи, нарушаващи нейната визия или удостоверяващи авторство.
2. Рисунката трябва да бъде с размер на листа 35/50 cm, без да е паспартирана.
3. На гърба на рисунката е необходимо да бъдат посочени следните данни за участника в конкурса:
• Име, презиме и фамилия;
• Възраст;
• Точен адрес /държава, град, село, община, област, пощенски код, улица, блок, номер, телефон за връзка/;
• Училище, педагогически ръководител, телефон за връзка.

Всички деца от училищата на територията на общината, които желаят да участват в конкурса трябва да предадат готовите творби на своите учители или директора на съответното училище до 22 април 2021 г. до 16 часа в сградата на Общинско предприятие „Детски и младежки център”. Резултатите ще бъдат обявени до 22 април 2021г. Отличените рисунки ще бъдат представени за участие в Oбластния конкурс.